You are currently viewing Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυριακάτικη Απογευματινή προσφέρει στους αναγνώστες της το μνημειώδες έργο του Άγγελου Μπρατάκου, «Η Ιστορία της Νέας Δημοκρατίας».


 


Πρόκειται για το μοναδικό πολιτικό βιβλίο στο οποίο αποτυπώνονται, με άγνωστες λεπτομέρειες και μοναδικές περιγραφές, όλες οι κορυφαίες στιγμές της διαδρομής του κυβερνώντος κόμματος από το 1974 μέχρι και το 2001. Η Μεταπολίτευση, η χάραξη του ευρωπαϊκού δρόμου, τα ιστορικά πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές, οι μεγάλες πολιτικές μάχες, αλλά και οι δύσκολες συγκυρίες και οι εσωτερικές έριδες φωτίζονται μέσα από την πένα του συγγραφέα, που προσεγγίζει πρόσωπα και γεγονότα με τη μετριοπάθεια, αλλά και την πολιτική ψυχραιμία που τον χαρακτήριζαν διαχρονικά.


 


Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ και Κώστας Καραμανλής συνιστούν τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους εκτυλίσσεται η καταγραφή των μεγάλων σταθμών της κομματικής ιστορίας, που σφράγισαν τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους και διαμόρφωσαν σε καθοριστικό βαθμό το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας.


 


Αυτή την Κυριακή μη χάσετε τον πρώτο τόμο «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας».