You are currently viewing ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν στις 9 Μαρτίου Εκπαιδευτική Ημερίδα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και να ενημερώσουν για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, αλλά κυρίως να προτείνουν δράσεις και ενέργειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στο σχολικό περιβάλλον.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα φιλοξενήσουν διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς για να αναλύσουν ποικίλες θεματικές που αφορούν στο σημαντικό αυτό φαινόμενο, όπως τους τομείς του σχολικού εκφοβισμού, τη βία στον ψηφιακό κόσμο, τη σχέση της οικογένειας και του σχολείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρόληψης και ψυχοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης, τον θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης, τον αθλητισμό ως αντίδοτο στη βία, τη νομική διάσταση του φαινομένου, αλλά και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σημαντικών φορέων και Ιδρυμάτων. Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση που θα αναπτυχθεί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για το ζήτημα, αλλά και τη γνώση για να το εντοπίσουν σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.


Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρουσιαστεί από την EANS – European Antibullying Network System – η Πολιτική Πιστοποίησης, την οποία τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν ήδη λάβει αποτελώντας το πρώτο σχολείο πανευρωπαϊκά που την αποκτά.


Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα φιλοδοξούν μέσω της πρωτοβουλίας τους να τονίσουν την ανάγκη πρόληψης φαινομένων βίας και εκφοβισμού, ιδίως εντός των ορίων του σχολείου και να δώσουν το βήμα να ανοίξει ένας σημαντικός διάλογος που θα οδηγήσει στην εξάλειψή τους.


Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές, το πρόγραμμα και για τις δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://conference.doukas.edu.gr/


 


Σχετικά με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα:


Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ιδρύθηκαν το 1917 και πλέον μετρούν περισσότερα από 100 χρόνια προσφοράς κορυφαίων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Με βάση τη θεμελιώδη αρχή ότι «Κάθε Παιδί είναι Μοναδικό», δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας, στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το International Baccalaurete, το GCE και το BTEC Foundation in Art & Design. Η φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εξελίχθηκε με το πέρασμα των ετών, συνοψίζοντας το εκπαιδευτικό τους έργο σε τρεις έννοιες με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία: Γνώσεις – Δεξιότητες – Αξίες. Με γνώμονα αυτό, για τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στόχος είναι να προσφέρονται οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι μαθητές να μπορούν να εξελίσσονται σε Παγκόσμιους Πολίτες με Ικανότητες 21ου αιώνα, μέσα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που παρέχει συναισθηματική ασφάλεια, γνωστικά ερεθίσματα και κίνητρα προσωπικής βελτίωσης. Χάρη σε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται από έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά αποκτούν γνώσεις με βιωματικό τρόπο, αναπτύσσουν δεξιότητες και καλλιεργούν αξίες ολοκληρώνοντας την προσωπικότητά τους, και επιτυγχάνουν τους στόχους μέσα σε ένα σχολείο δημιουργικό, ευχάριστο, χρήσιμο και αποτελεσματικό, με διαχρονική όρεξη για πρόοδο και καινοτομία.