You are currently viewing Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Honda Χορηγοί των αθλητών Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Κωνσταντίνου Βέλτση που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2021

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη με ηγετική παρουσία στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, εκπροσωπεί διεθνείς καταστασκευαστές παγκοσμίου φήμης και μάρκες συνώνυμες της ποιότητας, της αξιοπιστίας, της αντοχής, της ασφάλειας και της διάρκειας στο χρόνο.


Κάποιες από τις μάρκες που εκπροσωπεί, όπως η Honda, έχουν βάλει την σφραγίδα τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο έχοντας διαγράψει μία αξιοζήλευτη πορεία με αμέτρητες επιτυχίες και νίκες στις αγωνιστικές πίστες.


Με σύνθημα «In Motion for Almost a Century» (Σχεδόν έναν Αιώνα σε Κίνηση), και έχοντας ενσωματώσει στην εταιρική του κουλτούρα την έννοια της κοινωνικής αποστολής, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στον ελληνικό αθλητισμό ο οποίος χαρίζει παραδοσιακά νίκες στη χώρα μας και συνεχίζει να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες ανά την υφήλιο.


Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την υποστήριξη και την ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται με ήθος και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης και απαιτητικής προετοιμασίας τους, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στέκεται στο πλευρό της αθλήτριας καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελίας Πλατανιώτη που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021 στο Τόκιο με την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης και του Παραολυμπιονίκη άλματος εις μήκος Κωνσταντίνου Βέλτση που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021 στο Τόκυο.
 


Για τη συνεργασία του με τον Ομίλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο Κωνσταντίνος Βέλτσης δήλωσε σχετικά: «Το να έχω στο πλευρό μου εταιρείες με τέτοια ιστορία όπως ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και ο ιαπωνικός κόλοσσος Honda, με κάνει και πολύ χαρούμενο αλλά και πιο δυνατό! Είμαι ευγνώμων για την έμπρακτη στήριξή τους που σίγουρα με φέρνουν ακόμα πιο κοντά στον δρόμο προς το Τόκυο.»


Αντίστοιχα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη ανέφερε «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την συνεργασία μου με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, έναν Όμιλο με σχεδόν 100 χρόνια ιστορία, και την Honda που από την ίδρυσή της, το 1948, έχει βαθιά ριζωμένα στο DNA της τον αθλητισμό και τις υψηλές επιδόσεις. Με την πολύτιμη στήριξή τους, το ταξίδι μου προς το Τόκυο θα είναι ακόμα πιο όμορφο».


Ο κ. Αλέξανδρος Δ. Σαρακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πριν από 60 περίπου χρόνια, ο ιδρυτής του Ομίλου μας ταξίδεψε για πρώτη φορά στο Τόκυο και εξασφάλισε την αντιπροσώπευση για την Ελλάδα κορυφαίων Ιαπώνων κατασκευαστών. Είμαι βέβαιος ότι με το ίδιο πνεύμα αυτοπεποίθησης, η Ευαγγελία και ο Κωνσταντίνος θα διακριθούν εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερες επιτυχίες για την χώρα μας».    


Ευαγγελία Πλατανιώτη


Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αποτελεί μια από τις βετεράνους της ελληνικής εθνικής ομάδας στην καλλιτεχνική κολύμβηση καθώς είναι μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας από το 2007 και Πρωταθλήτρια Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες (2014, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020).


Είναι δύο φορές Ολυμπιονίκης καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο κατέλαβε την 8η θέση στο γυναικείο ντουέτο και την 10η το 2016 στο Ρίο.


Έχει κατακτήσει μία φορά το χρυσό (2015) και το ασημένιο μετάλλιο (2021) και πέντε φορές το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (2019, 2021), έχοντας συμμετάσχει σε όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Κύπελλα από το 2010 και πέντε φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FINA (2013, 2017, 2018, 2019).


Πριν λίγες ημέρες, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Ένα ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα σόλο και ένα χάλκινο στο ελεύθερο πρόγραμμα. 


Κωνσταντίνος Βέλτσης


Ο Κωνσταντίνος Βέλτσης είχε το 2009 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που του κόστισε το αριστερό του πόδι, σε ηλικία 19 ετών. Λίγο μετά το ατύχημα του, ανακάλυψε το στίβο και άρχισε να εκπαιδεύεται, φορώντας το «cheetah» του, ένα πόδι από ανθρακονήματα που φτιάχτηκε κυρίως για σπρισόλ.


Τώρα είναι ένας αθλητής T44 Άλματος εις μήκος, που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς και κατατάσσεται στην 10η θέση στον κόσμο. Ο Κωνσταντίνος ήταν Παραολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2021 στο Τόκυο.


Η προετοιμασία του για τους αγώνες με ένα σώμα που συμπληρώνεται από ένα τεχνητό μέλος είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Ο αγώνας όμως του Κωνσταντίνου δεν περιορίζεται μόνο μέσα στα στάδια. Πηγαίνει σε νοσοκομεία και συμπαρίσταται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ακρωτηριασμό.


Το motto του είναι: «Συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας, γιατί η δύναμη της θέλησής σας είναι ταχύτερη από αυτά».


O Κωνσταντίνος Βέλτσης είναι Παραολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, 5 φορές Εθνικός πρωταθλητής στο Άλμα εις μήκος, 4 φορές Εθνικός Πρωταθλητής στα 100μ, Εθνικός Πρωταθλητής στο 4×100μ. Επιπλέον, έχει καρδίσει Χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά Grand Prix το 2019 και Ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά Grand Prix 2021.