You are currently viewing DAYTONA U125 By ZONTES  Εισβολή στην κατηγορία των 125 Street Fighter

Τα DAYTONA X310, V310, T310, R310 και R250 έχουν ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού στην κατηγορία τους. Σήμερα, η σειρά προϊόντων DAYTONA by Zontes έρχεται να “εισβάλει” δυναμικά στην κατηγορία των Street Fighters, με τη “Naked” U125. Οι λεπτομέρειες και το φινίρισμά της, διατηρούν τα εκπληκτικά υψηλά standards που πλέον έχει θέσει το εργοστάσιο και έχουν προκαλέσει διθυραμβικά σχόλια από ειδικούς και καταναλωτές. Η σχεδίασή της με το επιθετικό ανυψωμένο πίσω τμήμα της παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό στη μεγαλύτερη αδερφή της, τη γυμνή R310. Ενώ η κάθετη διάταξη φωτισμού μπροστά, δίνει στο βλέμμα της μία πολύ επιθετική όψη, χαρίζοντάς της προσωπικότητα και εμφάνιση “KING KONG”.


 


Υψηλής Τεχνολογίας Κινητήρας


Η U125 έρχεται εξοπλισμένη με έναν, νέο, υψηλής τεχνολογίας, Euro 5, υγρόψυκτο, 4 βάλβιδο κινητήρα 125κ.εκ. με ιπποδύναμη που αγγίζει τους 15 ίππους, μέγιστη ροπή στα 16 Nm και υψηλή σχέση συμπίεσης 12.5:1. Η διπλή χαρτογράφηση του κινητήρα, Eco και Sport προσφέρει ασυναγώνιστη προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του αναβάτη, ενώ το 6τάχυτο κιβώτιο, συνδυάζεται με τον συμπλέκτη ολίσθησης, προσφέροντας ελαφριά αίσθηση της μανέτας και σιγουριά κατά την πέδηση. Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται με σύστημα EFI της BOSCH, ενώ αξιοσημείωτα χαμηλή είναι η κατανάλωση καυσίμου της U125, η οποία κυμαίνεται στα 2 l/100km. Σε συνδυασμό με το μεγάλο δοχείο καυσίμου 12.5 lt, μπορεί να προσφέρει αυτονομία πάνω από 600km.


 


Συμπαγείς διαστάσεις & εξαιρετικές προδιαγραφές


Το κοντό μεταξόνιο 1.355mm και το πλάτος, μόλις στα 845mm, αυξάνει την ευελιξία της μοτοσυκλέτας μέσα στην πόλη.


Η U125 φοράει μοναδικές, εντυπωσιακής σχεδίασης ζάντες από κράμα αλουμινίου για μείωση του βάρους, προσφέροντας παράλληλα υψηλή ανθεκτικότητα.


Διαθέτει ισχυρή δύναμη και αίσθηση πέδησης με μεγάλο δισκόφρενο 300mm εμπρός με διπίστονες δαγκάνες και δισκόφρενο 230mm πίσω, ελεγχόμενα από δικάναλο σύστημα ABS της BOSCH.


Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και monoshock ανάρτηση πίσω. Η κεντρική πίσω ανάρτηση έχει εσωτερικό δοχείο αζώτου υψηλής πίεσης με την συνολική σχεδίαση να είναι προσανατολισμένη στην οδηγική άνεση με δυνατότητα μικρομετρικής προφόρτισης του ελατηρίου για την προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε αναβάτη.


Το ψαλίδι είναι ασύμμετρο κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο, υιοθετώντας ένα σχήμα “τόξου” στη δεξιά πλευρά προσφέροντας χώρο στο κοντό τελικό της εξάτμισης. Λόγω του ειδικού κράματος αλουμινίου επιτυγχάνεται μείωση του βάρους του ψαλιδιού, παράλληλα με υψηλότερη στρεπτική ακαμψία και εξαιρετική σταθερότητα.


 


Κορυφαίος Εξοπλισμός


Η εξαιρετικής σχεδίασης εξάτμιση με διακριτική κοντή απόληξη προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στη U125, κρατώντας παράλληλα χαμηλά το κέντρο βάρους της και επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη κατανομή μάζας μεταξύ της αριστερής και δεξιάς πλευράς της μοτοσυκλέτας. Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη διάρκεια ζωής.


Η σέλα είναι χυτής σχεδίασης, ανεξάρτητη για επιβάτη και συνεπιβάτη χαρίζοντας sport στιλ στην U125. Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής της, κάνει το σφουγγάρι μαλακό και αναπαυτικό χωρίς να παραμορφώνει.


Η U125 διαθέτει standard προστατευτικά μανέτας φρένου και συμπλέκτη. Κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου διαθέτουν έτοιμες αναμονές για να τοποθετηθούν χούφτες.


 


Προηγμένη Τεχνολογία


Η U125 θέτει εκπληκτικά υψηλά standards στον τομέα της τεχνολογίας με Keyless σύστημα ελέγχου. Το ηλεκτρονικό κλειδί/πομπός επικοινωνεί με τη μοτοσυκλέτα, όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Η U125 αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί και αυτόματα ενεργοποιεί τα χειριστήρια για να την ξεκλειδώσει ο αναβάτης και να την εκκινήσει. Παράλληλα έχει δοθεί τεράστια προσοχή στους διακόπτες με διακριτικό κρυφό φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με τα συστήματα ηλεκτρικού ανοίγματος ρεζερβουάρ, σέλας και το ηλεκτρικό ξεκλείδωμα τιμονιού εξασφαλίζεται ευκολία και άνεση για τον αναβάτη.


Τα FULL LED φωτιστικά σώματα συμπληρώνουν την επιθετική όψη της U125, με δύο κάθετης διάταξης προβολείς μπροστά, 2 DRL φώτα ημέρας και ένα πίσω φανάρι τοποθετημένο στην άκρη της αιωρούμενης ουράς. Οι απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση παρέχονται από τη συνοπτική και ευδιάκριτη ψηφιακή οθόνη υγρών κρυστάλλων, ενώ η διπλή θύρα USB με έξοδο 2.1Α, επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα.


 


Χρώμα


Μπλε – Γκρι


 


Τιμή


2.695€


 


Διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Συνεργατών της εταιρείας ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε..


 


U125 Euro 5 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ4Τ, 4V, SOHC, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΨΥΞΗΥΔΡΟΨΥΚΤΟ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ52.0 x 58.7

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑE.F.I.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ2 lt /100km (EURO 5)

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ125cc

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ12.5:1

ΕΚΚΙΝΗΣΗΜΙΖΑ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ6 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣΥΓΡΟΣ ΠΟΛΥΔΙΣΚΟΣ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ43/14

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ26°

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ14,7 PS / 9000 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ13 Nm / 7000 min

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ12,5 lt

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣΞΗΡΟ ΚΑΡΤΕΡ

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ99 km/h

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ1355 mm

ΠΛΑΤΟΣ845 mm

ΜΗΚΟΣ2000 mm

ΥΨΟΣ1105 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ821 mm

ΒΑΡΟΣ150 kg

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ110/70-17

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ130/70-17

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΙΡΟΥΝΙ (765mm) 136 – 37

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗMONOSHOCK – 30mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟΔΙΣΚΟΣ Ø 300mm + ABS ΔΙΠΙΣΤΟΝΗ

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟΔΙΣΚΟΣ Ø 230mm + ABS

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑLED

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΔΙΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ECO/SPORTΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕΛΑΣUSB ΦΟΡΤΙΣΗΣ