You are currently viewing Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

7/3


«Φεγγαράκι μου λαμπρό…


…θα ‘ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!» Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!


14/3


Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!


Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη. Να ξέρετε… Είναι μηλογυρισμένη! Ένα σπίτι έχει φτιάξει κι είσαστε προσκεκλημένοι… μην το φάτε προσοχή! Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί.     


21/3


«Ο αέρας …ο παιχνιδιάρης»


Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του! 


28/3


«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»


Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι! 


Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτάΚόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσηςΕίναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

          


Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα


για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού 


1/3/2020


ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ


Οικογενειακό πρόγραμμα


Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί, αλλά όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα μας οδηγήσουν στις μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον «Ελληνικό Κόσμο».


Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 


8/3/2020


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΑ


Μάρμαρο, ξύλο, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε τον γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!


Ηλικία: Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού 


15/3/2020


ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ


Ένας παραμυθάς διαφορετικός από τους άλλους. Με τις ιστορίες του μας ταξιδεύει και μας διασκεδάζει, μα πάνω απ’ όλα μας διδάσκει. Ζώα, έντομα και φύση ζωντανεύουν με τους μύθους του Αισώπου.


Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 


22/3/2020


 


ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Δωμάτιο Μυστηρίου


Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος για να μάθει τα μυστικά τους. Βοηθήστε μας να τους αποκρυπτογραφήσουμε και να λύσουμε το Μυστήριο της ζωής.


Ηλικία: Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού 


29/3/2020


ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έστησαν καβγά, πιο πέρα στέκονται η Ήρα με την Αφροδίτη… Να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή που μπαίνουν στη μέση! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Θα βοηθήσετε τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους;


Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 


Πληροφορίες:
 
Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτάΚόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώΔιατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσηςΕίναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

  Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


Πειραιώς 254, Ταύρος


Τ. 212 254 0000


F ollow us on Facebook and Instagram: