You are currently viewing Αφιέρωμα του Παραπολιτικά 90,1 στον Θάνο Μικρούτσικο

Ένα παράθυρο θάλασσα με την Όλγα Λασκαράτου


«Σε αυτές τις παγωμένες ώρες και σε αυτές τις παγωνιές αυτών των ημερών έφυγε ο Θάνος Μικρούτσικος. Είναι κάτι το οποίο, δεν θέλω να πω περιμέναμε γιατί και εγώ δεν περίμενα ότι θα έκανα ένα αφιέρωμα στο Θάνο τέτοιου είδους, αφιέρωμα αποχαιρετισμού. Θυμάμαι ότι διάβαζα αυτά που είχε ο ίδιος γράψει μέσα από το νοσοκομείο και τα έδινε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες που έλεγε  «μη χάνετε δευτερόλεπτο από τη ζωή σας, η ζωή είναι πολύτιμη, η ζωή είναι υπέροχη» και έδινε τον αγώνα του.


Ο Θάνος Μικρούτσικος έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα, δεν ασχολήθηκε μόνο με το τραγούδι, ασχολήθηκε πολύ με το τραγούδι και πολύ με τους ποιητές και ήταν ένας από τους συνθέτες και από τους σκεπτόμενους ανθρώπους  αυτού του τόπου που μας έφερε την ποίηση και μέσα από την ποίηση μας έφερε τη σκέψη και την παρότρυνση, μέσα από αυτό που κάνουν οι ποιητές, για να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο τώρα και όχι μόνο για ένα καλύτερο αύριο έτσι γενικά και αφηρημένα. Να αγωνιστούμε.


Αυτό έτσι κι αλλιώς είναι η αριστερή σκέψη και ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ένας αριστερός στη ψυχή, στο μυαλό και στην καρδιά και είχε μεγάλη αγκαλιά»


 


Ημερολόγια Καταστρώματος με τον Αντώνη Πρέκα


 «Το τελευταίο Σάββατο της δεκαετίας που αποχαιρετάμε, στις 28 Δεκεμβρίου του 2019, η ιστορία έγινε σιωπή για το Θάνο Μικρούτσικο που μια ζωή προσπάθησε και χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία αναζητώντας το αδύνατο ακόμη και στην άνιση μάχη του με τον καρκίνο.  Στο δωμάτιο 309 του τρίτου ορόφου του νοσοκομείου Metropolitan γράφτηκε ο επίλογος. 
«Μια στιγμή είναι η ζωή μας και εσύ την έκανες αιωνιότητα» έγραψε στο facebook για εκείνον ο αδερφός του, ο Ανδρέας Μικρούτσικος. 
Τις τελευταίες του στιγμές στο κρεβάτι, δίπλα του, ήταν η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του. Το ρέκβιεμ ήρθε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αθήνα.