You are currently viewing Ξενώνας Πετρίτης: Εκεί όπου η παράδοση συναντάει τη μανιάτικη φιλοξενία

Εκεί που η ιστορία και η παράδοση συναντούν την άγρια και ιδιαίτερη ομορφιά του άνυδρου και βραχώδους τοπίου, εκεί απλώνεται η Μάνη. Είναι εκεί που το βουνό σμίγει με τη θάλασσα κι η ελιά με τα βότανα και τα αγριολούλουδα. Αγέρωχη, ανεξιχνίαστη και εντυπωσιακά γοητευτική, σας περιμένει να την ανακαλύψετε.


Εκεί, τoποθετημένος σε ένα από το πιο ιστορικά χωριά της Μέσα Μάνης, το Οίτυλο, ο ξενώνας Πετρίτης αγναντεύει το κάστρο της Κελέφας και τον κόλπο του νέου Οίτυλου από το πιο ψηλό σημείο του χωριού, και μας προσκαλεί να ζήσουμε τη γλυκιά, ανέφελη ζωή όπως οι πραγματικοί ταξιδιώτες.


To πέτρινο αρχοντικό- πρεσβευτής της επιβλητικής μανιάτικης ατμόσφαιρας, δημιουργήθηκε με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής.


Χτίστηκε αποκλειστικά από φυσικά υλικά, πέτρα, ξύλο & κεραμίδια παλιά για τη στέγη, για να δημιουργήσει τη θαλπωρή ενός σπιτιού, η οποία συνδυάζεται με τη διακριτική πολυτέλεια ενός παλιού αρχοντικού και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.


Στο παλιό, αγαπημένο κτίσμα του 19ου αιώνα και στο νέο παραδοσιακό μανιάτικο πύργο, 5 μοναδικές σουίτες και 2 υψηλής αισθητικής ευρύχωρα δωμάτια περιμένουν τον επισκέπτη όλο τον χρόνο.


Κύριος πρωταγωνιστής το ξύλο και η πέτρα, προσδίδουν ατμόσφαιρα παλιών παραμυθιών. Ψηλά και πλούσια ανάκλιντρα, διακριτικός φωτισμός και καλαίσθητη επίπλωση είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.


Όλες οι παροχές του ξενοδοχείου υποστηρίζονται από υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με άψογη εξυπηρέτηση, προσωπική φροντίδα και απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια.


Μην ξεχάσετε να…
Βγάλετε φωτογραφίες στον κήπο με τη χαρουπιά, δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις και τον ξυλόφουρνο που εγγυάται ποιότητα και ύστερα θα προτείνετε το Οίτυλο, ένα από τα ιστορικότερα χωριά της Λακωνικής Μάνης, στους φίλους σας. Άλλωστε, είστε σε υψόμετρο 256 μέτρων, απέναντι από το κάστρο της Κελεφάς, που αγναντεύει τον κόλπο και τη θάλασσα, και το γερακίσιο βλέμμα σας στις φωτογραφίες, είναι αξιοζήλευτο.


Ο Πετρίτης είναι ιδανική επιλογή και για να επισκεφτείτε τις πιο κοντινές από τις 1000 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες καθώς και κάποια από τα 8 κάστρα.Από το Οίτυλο, μπορείτε εύκολα να φτάσετε (μετά από μια πεζοπορική διαδρομή) στο Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιοδυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με το χαρακτηριστικό μεγάλο φάρο. Περίπου στο σημείο έναρξης του μονοπατιού, βρίσκεται και η λεγόμενη Σπηλιά του Άδη, απ’ όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, κατέβαινες για τον κάτω κόσμο.


Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τους παραδοσιακούς οικισμούς του Γερολιμένα, με το γραφικό, φυσικό λιμάνι, της Βάθειας, με τους πέτρινους πύργους με θέα τη θάλασσα και του Πόρτο Κάγιο (Port aux cailles), ενός γραφικού οικισμού που πήρε το όνομα του από τα αποδημητικά ορτύκια που ξεκουράζονταν εκεί στο μεγάλο τους ταξίδι για τα θερμά κλίματα.
Πως θα φτάσετε


Οδικώς μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως, και στο ύψος της Τριπόλεως θα στρίψετε για Σπάρτη. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες. 


Website: www.petritis.gr


FB: @petritisguesthouse


Instagram: @petritismaniguesthouse