You are currently viewing Δελτίο Τύπου – Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, αγωνίζεται καθημερινά 96 χρόνια τώρα με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς και με αίσθημα κοινωνικής συνείδησης, για έναν απώτερο σκοπό:


Να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, να εργάζεται, να σπουδάζει, να συμμετέχει ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.


Να έχει το κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, δωρεάν περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ως βασικά προαπαιτούμενα για την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.


Εδώ φιλοξενούνται άτομα όλων των ηλικιών. Ο Φορέας μας δύναται να περιθάλψει και να φιλοξενήσει και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης της Διεπιστημονικής Ομάδας, λαμβανομένων υπόψη παράλληλα και των κοινωνικών αναγκών των εκάστοτε περιπτώσεων.


Οι περιθαλπόμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ξεπερνούν τους 290, ενώ παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες 24ωρης φιλοξενίας και υποστήριξης σε 48 ΑμεΑ, στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο Σύνδεσμος απασχολεί 98 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού:


Ομάδα επαγγελματιών υγείας και εκπαιδευτικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων 1 Επιστημονικού Διευθυντή – Ψυχιάτρου, 1 Παθολόγου, 7 Ψυχολόγων, 7 Κοινωνικών Λειτουργών, 25 Βοηθών Νοσηλευτών και 5 Τραυματιοφορέων.


20 Εκπαιδευτικών – Ειδικών Παιδαγωγών Τμημάτων και Εργαστηρίων, με ειδικότητες όπως: εργοθεραπευτές, εκπαιδευτές εργαστηρίων, γυμναστές, μουσικοθεραπευτές.


22 Βοηθητικών Υπαλλήλων που συμβάλλουν καθοριστικά στην καθημερινή φροντίδα, μεταφορά, σίτιση και περίθαλψη των φιλοξενουμένων στις δομές του Συνδέσμου.


10 Διοικητικών Υπαλλήλων που με ενδιαφέρον αγάπη και φροντίδα καθημερινά είναι δίπλα στα παιδιά.


Η επιλογή του προσωπικού γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και με άξονα το βαθμό κατάρτισης και εμπειρίας στη φροντίδα ατόμων με αναπηρία. Πέρα από τα τυπικά κριτήρια, ωστόσο, όλοι οι συνεργάτες μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη, τη φροντίδα και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον στους περιθαλπομένους μας, δημιουργώντας μια όμορφη, δημιουργική οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει.


Το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου αποτελείται από τους:


Κωνσταντίνος-Πολυχρόνης Τίγκας (Πρόεδρος)


Δημήτριος Ζαφείρης (Αντιπρόεδρος)


Θεόδωρος Χατζηδάκης (Γενικός Γραμματέας)


Ιωάννης Σαρρής (Ταμίας)


Κωνσταντίνος Κάτσιανος (Μέλος)


Ιωάννης Κολώνιας (Μέλος)


Δημήτριος Καταλυματίας (Μέλος)


Λεωνίδας Τζίμας (Μέλος)


Δημήτριος Σελεμέκος (Μέλος)


 


Οι εγκαταστάσεις μας, με χώρους συνολικού εμβαδού περίπου 6.000 τ.μ., αποτελούνται από τρία κτίρια:
Κεντρικό Κτίριο, 4.200 τ.μ.Κτίριο «Δημοκωστούλα», 897 τ.μ.Κτίριο «Μελά», 743 τ.μ.
 


Οι χώροι περιλαμβάνουν:
Αίθουσες ΔιδασκαλίαςΕργαστήρια Επαγγελματικής ΚατάρτισηςΑίθουσες Δημιουργικής ΑπασχόλησηςΑίθουσες αναψυχής, εργοθεραπείαςΑίθουσες συνεδριάσεωνΤραπεζαρίες & μαγειρείαΔωμάτια με ιδιαίτερο μπάνιοΙατρείαΑναρρωτήριαΓήπεδο μπάσκετΓήπεδο βόλεϊΝέο, πλήρως ανακαινισμένο Πολυχώρο, με θεατρική σκηνή και σύστημα κινηματογραφικής προβολής:
 


Ο χώρος αυτός, που αποτελεί στολίδι του Συνδέσμου, μας βοηθάει να ανταποκριθούμε, τόσο στις νέες δράσεις που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, όσο και στο να υπάρχει ένας χώρος επαρκής για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με τη δημιουργία υπερυψωμένης σκηνής, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά οφέλη του Θεάτρου, με τη συγκρότηση θεατρικών ομάδων. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, παράλληλα με τη σταδιακή ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Εκτός από τη θεατρική σκηνή, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται και ως κινηματογράφος. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά του Συνδέσμου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα σε ασφαλές περιβάλλον και υπό την εποπτεία προσωπικού. Επιπρόσθετα, στη νέα αίθουσα φιλοξενούνται μουσικές βραδιές, συναυλίες, εκθέσεις έργων των παιδιών και πολλές άλλες δράσεις.


Παρέχουμε μεταφορά των περιθαλπομένων προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, επανδρωμένο με έμπειρους οδηγούς και συνοδούς.


Υπάρχει πρόγραμμα διατροφής, από Διατροφολόγο με πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, το οποίο ετοιμάζεται στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.


 


Τα Τμήματα:
Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης:
Αποτελείται από ένα ευρύ πλέγμα καθημερινών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη τόσο των κοινωνικών δεξιοτήτων όσο και αυτών της καθημερινής ζωής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης στην ανάπτυξη και διατήρηση των γλωσσικών, αντιληπτικών και κινητικών δεξιοτήτων.
Τμήματα Υψηλής Λειτουργικότητας:
Βασικός στόχος του τμήματος αποτελεί η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, τις κατασκευές, τις βιωματικές ασκήσεις κ.α. Κύριο μέλημα είναι τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να καλλιεργήσουν τρόπους ανάπτυξης κινήτρων και ενδιαφερόντων.
Τμήμα Γυμναστικής.Τμήμα Μουσικοθεραπείας.Θεατρική Ομάδα.
 


Τα Εργαστήρια:
Εργαστήριο ΠληροφορικήςΕργαστήριο Κηπουρικής & ΚηποτεχνίαςΕργαστήριο Χειροτεχνίας & Κατασκευής Ειδών ΔώρουΕργαστήριο Ζωγραφικής & ΕικαστικώνΕργαστήριο Δερματοτεχνίας
Για τις παραπάνω και για άλλες ακόμη δραστηριότητες καθώς και για το αξιόλογο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο εδώ και 96 ολόκληρα χρόνια, ο Σύνδεσμος αναγνωρίσθηκε ειδικά από το Κράτος και έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την UNESCO.


Η πιο πρόσφατη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2018, όταν ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, στο πρόσωπο του Προέδρου του Κωνσταντίνο – Πολυχρόνη Τίγκα, βραβεύτηκε στην τάξη Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για το κοινωνικό του έργο.


Τον Οκτώβριο του 2017, κατά την 33η βράβευση προσωπικοτήτων από την UNESCO, με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βεργίνας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τιμήθηκε για το έργο του στο Σύνδεσμο, αλλά και τη γενικότερη κοινωνική του προσπάθεια για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών.


 


Τηλέφωνο και Διεύθυνση Συνδέσμου


Β. Μελά 1, Χολαργός 15562 Αττικής


Τηλ:210-6511432, 210-6518719


Fax: 210-6548174


Email: info@coveramea.gr


Web: http://www.coveramea.gr