You are currently viewing SYM VF185 O Αρχηγός είναι εδώ!

Η SYM υπερήφανη παρουσιάζει το πρώτο Euro4 super cub στην Ευρώπη.


Το δυνατότερο “παπί”, μετά από 1 χρόνο κυκλοφορίας στην παγκόσμια αγορά, έρχεται στη χώρα μας, με τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και ασφαλείας Euro4, χωρίς αυτές να επηρεάζουν τις επιδόσεις του VF185, οι οποίες το κατατάσσουν αρχηγό της κατηγορίας.


Κορυφαίο από κάθε άποψη, το VF έρχεται για να αναγεννήσει την αγορά των παπιών επιδόσεων στη χώρα μας, ορίζοντας τη νέα τάξη πραγμάτων. Μία αγορά που δήλωνε απούσα τα τελευταία χρόνια λόγω του σκοπέλους των αυστηρών προδιαγραφών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ενδοιασμό των εργοστασίων, να επενδύσουν στη συμμόρφωση των οχημάτων τους στις προδιαγραφές αυτές, λόγω της περιορισμένης αγοράς.


Κινητήρας Κορυφαίων Επιδόσεων


Σε ένα super cub, ο πιο σημαντικός παράγοντας, είναι οι υψηλές επιδόσεις. Και αυτό ακριβώς προσφέρει το νέο παπί της SYM. Ξεπερνά τον άμεσο ανταγωνισμό των 150 κυβικών εκατοστών που υπάρχει διεθνώς στα υπέρ-παπιά. Παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο και δυνατότερο παπί, τo VF185 είναι εξοπλισμένο με κινητήρα:
Κάθετα τοποθετημένο, 183ccΔιαστάσεων κυλίνδρου 63.5mm x 57.8mm4-βάλβιδοΥγρόψυκτοΜε μέγιστη ροπή 16.4 Nm στις 7000 rpmΙπποδύναμη που αγγίζει τα 18PS στις 8500 rpm, να αποδίδεται πραγματικά στον δρόμο, με μετρήσεις που έκανε έγκυρο περιοδικό ειδικού τύπου.
Η τροφοδοσία του γίνεται μέσω συστήματος ηλεκτρονικού ψεκασμού (EFI). Το σασμάν είναι 6 ταχυτήτων ( 1-Ν-2-3-4-5-6) με συμπλέκτη. Η κατανάλωση σύμφωνα με τις προδιαγραφές Euro4 είναι μόλις 2.2 l / 100 km. Σε συνδυασμό με το μεγάλο δοχείο καυσίμου 6 λίτρων, η αυτονομία του με οικονομική οδήγηση μπορεί να φτάσει τα 270χλμ


 


Sport Εμφάνιση


Μπορεί το VF185 να επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις μικρής μοτοσικλέτας, όμως η εμφάνιση, οι διαστάσεις του και το στήσιμό του, παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ένα παπί sport εμφάνισης.


Με μεταξόνιο 1299mm και μόλις 130kg (γεμάτο), το VF185 προσφέρει κορυφαία ευελιξία και ακρίβεια στις αστικές μετακινήσεις. Αισθητικά, το υπερ-παπί της SYM χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές. Αιχμηρή η σχεδίαση της ποδιάς φέρει επάνω στο εμπρός τμήμα της 2 ενιαία LED DRL φώτα, που συγκλίνουν στο κάτω τμήμα της σαν φρύδια. Στο εσωτερικό της ποδιάς επικρατούν οι έντονες γωνίες αφήνοντας αρκετό χώρο για τα πόδια. Η sport εμφάνιση συνεχίζει και στο πίσω τμήμα του VF185, που ανασηκώνεται επιθετικά, καταλήγοντας σε μία αεροδυναμική αεροτομή, που διαδραματίζει και ρόλο χειρολαβών συνεπιβάτη. Το πίσω κομψό, εξαγωνικό φωτιστικό σώμα είναι τύπου LED, που χάρη στα 24 LED φώτα, συνεισφέρει στην ασφάλεια του οχήματος. Τα φώτα αλλαγής κατεύθυνσης/φλας είναι και αυτά τύπου LED.


Η σέλα, 2 επιπέδων, με αντιολισθητική επένδυση και χαρακτηριστική κόκκινη ραφή, προσφέρει άνεση και εργονομία σε αναβάτη και συνεπιβάτη, συμβάλλοντας στην ασφάλεια κατά την οδήγηση. Κάτω από τη σέλα, υπάρχουν έξυπνες θήκες για τα έγραφα και τα εργαλεία του οχήματος.


Ο μεγάλος και πολυγωνικός πίνακας οργάνων, διαθέτει αναλογικό στροφόμετρο και μία ψηφιακή οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη.


Επιπλέον, ο κεντρικός μαγνητικός πολυδιακόπτης αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας από πιθανή κλοπή.


 


Μοναδική Ασφάλεια και Στιβαρότητα


Η στιβαρότητα και η πολύ καλή αίσθηση που προσφέρει κατά την πέδηση το VF185, παραπέμπουν σε επιδόσεις μεγαλύτερης μοτοσυκλέτας, κερδίζοντας αμέσως τον οδηγό.


Οι δίσκοι τύπου μαργαρίτα, διαμέτρου 250mm εμπρός και 200mm πίσω, σε συνδυασμό με το ABS, παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.


Το σύστημα αναρτήσεων περιλαμβάνει, τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 30mm με διαδρομή


80mm και πίσω ανάρτηση monoshock διαδρομής 30mm, αποσβένοντας υποδειγματικά τους κραδασμούς του οδοστρώματος.


Τα TUBELESS ελαστικά και οι τροχοί διαστάσεων 90/80-17 εμπρός και 120/70-17 πίσω, μεγιστοποιούν την ασφάλεια και την άνεση.


Το πλαίσιο, σωληνωτό δικτύωμα με ενισχύσεις, σε συνδυασμό με το ενισχυμένο ψαλίδι, προσφέρουν πρόσθετη ακαμψία και εξαιρετική ακρίβεια στην οδήγηση.


 


Εκδόσεις


Το VF185 κυκλοφορεί σε 4 χρωματισμούς. Κυριαρχεί το μαύρο στοιχείο, με την εικόνα του να συμπληρώνεται από τη διαφοροποίηση στα σημεία α) της μάσκας του φαναριού, β) του εμπρός τμήματος της ποδιάς που προβάλει σε σχήμα “V” πάνω από τα LED DRL φώτα και γ) της αεροτομής.
MAT BLACK – REDMAT BLACK – GOLDBLACK – MAT BLUEBLACK – WHITE PEARL
Οι προδιαγραφές του VF, δεν είναι έκπληξη. Ήταν ο στόχος της SYM, να κυριαρχήσει και στην αγορά του παπιού. Η έκπληξη που προαναγγέλλει την επικράτηση στην αγορά, είναι η εκπληκτική τιμή των 2.695€


Το super παπί, διατίθεται στην τιμή ενός απλού παπιού και η έως τώρα ανταπόκριση και υποδοχή του κοινού είναι συναρπαστική, αλλά για όσους γνωρίζουν…όχι αναπάντεχη.


VF185 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ63.5mm x 57.8mm

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ183cc

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ11.1:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ18 PS / 8500 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ16.4 Nm / 7000 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑE.F.I

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ2.2 l/100km (Euro4)

ΚΙΒΩΤΙΟ6 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ( 1-Ν-2-3-4-5-6)

ΕΚΚΙΝΗΣΗΜΙΖΑ

ΜΗΚΟΣ x ΠΛΑΤΟΣ x ΥΨΟΣ1960mm x 720mm x 1115mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ1299 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ790 mm

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ6.2 L

ΒΑΡΟΣ (ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ)129 kg

ΤΥΠΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΖΑΝΤΕΣΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΡΟΧΟΣ90/80 -17 M/C (TUBELESS)

ΟΠΙΣΘΙOΣ ΤΡΟΧΟΣ120/70 -17 M/C (TUBELESS)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ /ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ (80mm/ 30mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ)MONOSHOCK (30mm)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟΔΙΣΚΟΣ 250 mm + ABS

ΟΠΙΣΘΙO ΦΡΕΝΟΔΙΣΚΟΣ 200 mm

ΦΩΤΑ ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ (ΠΟΡΕΙΑΣ/ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ)12 V 35W (HS1) x1

ΦΩΤΑ ΘΕΣΗΣLED x2

ΦΩΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ (ΠΟΡΕΙΑΣ/ΠΕΔΗΣΗΣ)LED (18/24)

ΦΩΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣLED