You are currently viewing QJMOTOR MTX 125 – TO SCOOTER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!? Τα έχει όλα και προκαλεί για σύγκριση τον ανταγωνισμό

Τα μικρά κυβικά δεν συνεπάγονται απαραίτητα μικρές δυνατότητες και το νέο, εντυπωσιακό, scooter ΜΤΧ 125 της QJMOTOR, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Ένα scooter που μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις*, με κορυφαίες επιδόσεις, πλούσιο εξοπλισμό και αρετές που προκαλούν τον ανταγωνισμό να συγκριθεί μαζί του!


Υβριδική τεχνολογία για επιδόσεις και οικονομία


Το ΜΤΧ 125 διαθέτει ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας και σύστημα start/stop που καταργεί τη μίζα, το ρόλο της οποίας αναλαμβάνει η γεννήτρια. Με το σύστημα start/stop η επανεκκίνηση του κινητήρα γίνεται άμεσα και αθόρυβα, επιτυγχάνοντας μείωση των κινούμενων μερών και του βάρους τους. Ο κινητήρας έρχεται να υποβοηθηθεί από την λειτουργία της ηλεκτρογεννήτριας για τη ενίσχυση των επιδόσεων κατά τη διαδικασία της επιτάχυνσης, προσφέροντας μία υβριδική τεχνολογία στη λειτουργία του. Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 15 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής τα 12Nm, μεγέθη που κατατάσσουν το ΜΤΧ 125 στο άνω άκρο της κατηγορίας. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως είναι, πως αυτές τις επιδόσεις το ΜΤΧ 125 τις συνδυάζει με μια εξαιρετικά μικρή κατανάλωση, της τάξης των 2,2L/100km (WMTC3), χάρη και στο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού από την Bosch. Με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να φτάνει τα 8 λίτρα, η αυτονομία του ΜΤΧ 125 , μεταφράζεται στα 360 χιλιόμετρα! 


Εργονομική μελέτη – Χρηστική προσωπικότητα


Η εικόνα του ΜΤΧ 125 είναι αντιστρόφως ανάλογη από αυτό που προδιαθέτει ο κυβισμός του. Ο σχεδιασμός του έχει δώσει έμφαση στους χώρους, την άνεση και το στιλ, προσδίδοντας στο MTX την εμφάνιση ενός μεγαλύτερου σε κυβισμό scooter. Οι μεγάλες “ρευστές” επιφάνειες, η μακριά και ευρύχωρη σέλα και η πλήρης κάλυψη, θα ικανοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος αναστημάτων, χωρίς καμία “έκπτωση” σε άνεση και χώρους. Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και η σχάρα που παίζει και το ρόλο των χειρολαβών, φροντίζουν εξίσου για την άνεση του συνεπιβάτη και τη σωστή στήριξή του. Το τιμόνι που εδράζεται σε καβαλέτα, σύμφωνα με τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα, προσφέρει έναν εξαιρετικό μοχλό για τον απόλυτο έλεγχο του ΜΤΧ 125, ενώ οι εργονομικά σχεδιασμένοι διακόπτες τονίζουν το υψηλό επίπεδο κατασκευής του scooter της QJMOTOR.


Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη χρηστική πλευρά του χαρακτήρα του MTX, με το χώρο κάτω από τη σέλα να μπορεί να φιλοξενήσει ένα jet κράνος και μικροαντικείμενα του αναβάτη και μπροστά, κάτω από το τιμόνι, υπάρχουν δύο πρακτικά ντουλαπάκια εκ των οποίων το ένα διαθέτει και έξυπνη θύρα φόρτισης USB. Η keyless τεχνολογία που διαθέτει το ΜΤΧ προσφέρει ευκολία και αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, με τη σέλα και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ συνδυάζεται και με τον ενσωματωμένο συναγερμό. Ως δικλείδα ασφάλειας, το ΜΤΧ 125 διαθέτει και κανονικό κλειδί για την περίπτωση που πέσει το επίπεδο της μπαταρίας του πομπού. Τα full LED φωτιστικά σώματα, πέρα από το απαράμιλλο στιλ που προσδίδουν, προσφέρουν και μία φυσικά δέσμη φωτός, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του ΜΤΧ που ξεχωρίζουν είναι η έγχρωμη TFT οθόνη υψηλής ευκρίνειας, η οποία προβάλλει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργική κατάσταση του scooter -όπως η θερμοκρασία και πίεση των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει – με ευανάγνωστες ενδείξεις. Το ΜΤΧ 125 είναι επίσης εφοδιασμένο με ένα πρακτικό χειρόφρενο που βοηθά στη στάθμευση υπό κλίση, αλλά και ρυθμιζόμενες μανέτες. 


Ηλεκτρονικός εξοπλισμός – Ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας


To ΜΤΧ 125 είναι ένα από τα λίγα scooters της κατηγορίας του που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας και ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Στο στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται το σύστημα traction control και το δικάναλο ABS που συνδυάζεται με δύο δισκόφρενα 240mm και 225mm (εμπρός/πίσω αντίστοιχα). Τα δύο ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ συμβάλλουν τα μέγιστα στην σωστή οδική συμπεριφορά και την άνεση που προσφέρει το ΜΤΧ. Η τοποθέτηση τόσο του ψυγείου στο κάτω και πίσω τμήμα του scooter όσο και του ρεζερβουάρ χαμηλά και μπροστά από τα πόδια του αναβάτη, βοηθούν στη συγκέντρωση των μαζών και του κέντρου βάρους χαμηλά, μεταφέροντας μια αίσθηση σταθερότητας κατά την οδήγησή του.


Η τιμή του ΜΤΧ 125 έχει καθοριστεί στα 2.795€ και διατίθεται μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. 


*Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: https://www.gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis    


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΤετράχρονος
Υγρόψυκτος
125cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ1 / 4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑEFI (BOSCH)

ΙΣΧΥΣ15 PS /8.750rpm

ΡΟΠΗ12Nm /8.250rpm

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ2,2L /100km (WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ8,0 L

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)1945 x 765 x 1230

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ1335mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)138 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣΔίσκος 240mm + ABS
Με διπίστονη δαγκάνα

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩΔίσκος 225mm + ABS

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ)Τηλεσκοπικό Πιρούνι
(100mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΔύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.110/80-14

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.130/70-13