You are currently viewing 75 χρόνια Scrabble! Το εμβληματικό παιχνίδι λέξεων και στρατηγικής γιορτάζει 75 χρόνια διασκέδασης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο J Smith Esquire, σχεδιαστής καπέλων, δημιούργησε ένα στέμμα από πλακίδια Scrabble εμπνευσμένο από το στέμμα που φόρεσε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ στη στέψη του
 
Στη Γαλλία, η καλλιτέχνης Chloe M έγραψε και παρουσίασε μια ωδή στο Scrabble μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ
 
Η εορταστική έκδοση για τα 75 χρόνια Scrabble είναι η πιο premium έκδοση που έχει δημιουργηθεί από βιώσιμα υλικά
 


Το Scrabble, το εμβληματικό παιχνίδι λέξεων που έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει 75 χρόνια.


 


Το παιχνίδι που αποτελεί την ιδέα που συνέλαβε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας, Alfred Mosher Butts το 1948, αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παιχνίδια που απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 165 εκατομμύρια παιχνίδια. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου, κατοχυρώνοντας τη θέση του ως ένα από τα πιο επιτυχημένα επιτραπέζια παιχνίδια στην ιστορία. Η επιτυχία του βασίζεται σε μια απλή αλήθεια «Δεν έχει σημασία πόσες λέξεις γνωρίζετε, αλλά πώς τις χρησιμοποιείτε. Στο Scrabble κάθε λέξη μετράει».


 


Το επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων και στρατηγικής συνεχίζει να εξελίσσεται με ανανεωμένες εκδόσεις για τους παλιούς και τους νέους λάτρεις του Scrabble. Στη σειρά έχουν προστεθεί το Scrabble Junior, ένα εξαιρετικό επιτραπέζιο για παιδιά, το Scrabble Trap Tiles, το ανταγωνιστικό παιχνίδι της σειράς για δυνατούς αντιπάλους και το Scrabble Vision, μια έκδοση με τεχνολογία AR (Augmented Reality). Επίσης, από τη σειρά δεν λείπουν τα θεματικά Scrabble Wizarding World of Harry Potter και Star Wars.


 


Ο Ray Adler, Αντιπρόεδρος και Global Head of Games της Mattel δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε τα 75 χρόνια του πρωτοποριακού στρατηγικού παιχνιδιού λέξεων. Μετά από τόσα χρόνια, το Scrabble συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια στον κόσμο, καλλιεργώντας ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ των γενεών, αξιοποιώντας τη δύναμη των λέξεων και γιορτάζοντας τα οφέλη της έκφρασης. Μια κουλτούρα που ζωντανεύει από τους παίκτες που απολαμβάνουν να δημιουργούν λέξεις σε ένα ταμπλό παιχνιδιού. Ελπίζουμε και εσείς να μοιράζεστε στιγμές διασκέδασης παίζοντας Scrabble.»


 


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αφορμή τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ που έγινε επίσης 75 ετών, ο J Smith Esquire δημιούργησε ένα στέμμα από πλακίδια Scrabble, εμπνευσμένο από το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου. Γνωστός για το σχεδιασμό καπέλων για σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Angelina Jolie, η Emma Thompson και η Amal Clooney, ο σχεδιαστής παρουσίασε το μοναδικό κομμάτι στο St Edward’s Crown του Λονδίνου.


 


Στη Γαλλία, η καλλιτέχνης Chloe M δημιούργησε μια ωδή για το Scrabble. Εμπνευσμένη από την 75η επέτειο του αγαπημένου της παιχνιδιού και τη λατρεία της για τη γαλλική γλώσσα («la langue vivante»), η Chloe ερμήνευσε το «Scrabble slam» μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ του Παρισιού.


 


Η 75η έκδοση του παιχνιδιού είναι το πιο premium Scrabble που έχει δημιουργηθεί ποτέ και το πρώτο Scrabble από βιώσιμα υλικά που έχει κυκλοφορήσει. Διαθέτει ξύλινο περίβλημα βαμμένο στην απόχρωση του εσπρέσο, ξύλινα πλακίδια και περιστρεφόμενο ταμπλό.


 


Το Scrabble είναι πλέον διαθέσιμο σε 30 γλώσσες σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τα Ουκρανικά να είναι η πιο πρόσφατη γλώσσα που προστέθηκε το 2006 μαζί με το Scrabble Μπράιγ για άτομα με προβλήματα όρασης.


 


*Στην Ελλάδα κυκλοφορούν οι εκδόσεις Scrabble, Scrabble Junior και Scrabble Trap Tiles.


 


 


 


Σχετικά με την Mattel:
Η Mattel είναι μια κορυφαία εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας στον κόσμο και κατέχει ένα από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια franchise με καινοτόμα προϊόντα που εμπνέουν, ψυχαγωγούν και αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι στον κόσμο. Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και εμπειρίες που εμπνέουν, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι. Προσελκύουμε τους καταναλωτές μας μέσα από το χαρτοφυλάκιο εμβληματικών franchise, όπως Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Thomas & Friends™, UNO®, Mega®, καθώς και άλλες δημοφιλείς μάρκες που είτε έχουμε στην κατοχή μας είτε αδειοδοτούμε σε συνεργασία με παγκόσμιες εταιρείες ψυχαγωγίας. Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει υλικό ταινιών και τηλεόρασης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική και ζωντανές εκδηλώσεις. Επιχειρούμε σε 35 τοποθεσίες και πωλούμε προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής και τεχνολογίας παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1945, η Mattel είναι υπερήφανη που αποτελεί έμπιστο συνεργάτη στην εξερεύνηση του θαύματος της παιδικής ηλικίας και στην ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στο www.mattel.com.