You are currently viewing Η adidas ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ FIFA 2022™  ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ CONNECTED BALL

Η Al Rihla, η επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022™,  ενσωματώνει την τεχνολογία Connected Ball, παρέχοντας στο σύστημα Video Assistant Referees (VAR) της διοργάνωσης δεδομένα ιδιαίτερης ακρίβειας για άμεσες και σωστές αποφάσεις για φάσεις offside. 



Χάρη στο νέο μηχανισμό της adidas, η Al Rihla διαθέτει τον πιο ακριβή σε χρόνο αισθητήρα κίνησης που έχει χρησιμοποιηθεί πότε σε επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμβάλλοντας έτσι στην παρακολούθηση κάθε φάσης του αγώνα, με ρυθμό 500 φορές ανά δευτερόλεπτο.



Ο αισθητήρας κίνησης με συχνότητα 500Hz στο εσωτερικό της μπάλας επιτρέπει τη συλλογή εξακριβωμένων δεδομένων σχετικά με την κίνηση της μπάλας, μεταφέροντάς τα σε δευτερόλεπτα στο VAR, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.




 


Η adidas ανακοινώνει ότι η επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA™ 2022 διαθέτει τη νέα τεχνολογία Connected Ball, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του συστήματος Video Assistant Referees (VAR), παρέχοντας δεδομένα και πληροφορίες στους διαιτητές των αγώνων για τη λήψη ταχύτερων και ακριβέστερων αποφάσεων, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Μετά την πρώτη παρουσίασή της, τον φετινό Μάρτιο, η Al Rihla είναι η πρώτη επίσημη μπάλα αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA™ 2022 που διαθέτει αυτή την καινοτομία, δίνοντας πρόσβαση σε ακριβή δεδομένα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο VAR σε πραγματικό χρόνο. Σε συνδυασμό με τα δεδομένα για τη θέση των ποδοσφαιριστών και εφαρμόζοντας τεχνητή νοημοσύνη, η πρωτοποριακή τεχνολογία Connected Ball συμβάλλει στην ημι-αυτόματη τεχνολογία offside από τη FIFA και προσφέρει στo VAR άμεσες πληροφορίες, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων. 


Ο νέος μηχανισμός της adidas βρίσκεται στο κέντρο της μπάλας και περιέχει έναν αισθητήρα κίνησης στα 500Hz, ο οποίος δίνει πρωτοφανή στοιχεία για την κάθε κίνηση της μπάλας, ενώ καθιστά την τεχνολογία αυτή απαρατήρητη για τους ποδοσφαιριστές χωρίς να επηρεάζει την απόδοσή τους. Ο αισθητήρας τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία φορτίζεται με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή.


Πρόκειται για μια επαναστατική καινοτομία, η οποία θα βοηθήσει στη σωστή λήψη αποφάσεων offside, καθώς και στον εντοπισμό των αμφιλεγόμενων επαφών, βελτιώνοντας έτσι τελικά την ποιότητα και την ταχύτητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του VAR.


Η Al Rihla – η Επίσημη Μπάλα Αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 – με την τεχνολογία Connected Ball, θα χρησιμοποιηθεί και στους 64 αγώνες του Κυπέλλου, ξεκινώντας από τον πρώτο αγώνα στις 21 Νοεμβρίου.


Η επίσημη μπάλα Al Rihla με την τεχνολογία Connected Ball δε θα είναι διαθέσιμη για αγορά.