You are currently viewing DYMOTO Powered by DAYTONA  Το νέο adventure scooter MISTA 125/150 Μύηση στην οδηγική απόλαυση!

Η DAYTONA μέσα από τη σειρά προϊόντων της, DYMOTO, παρουσιάζει τον πιο δυναμικό εκπρόσωπο στη νέα κατηγορία των μικρών adventure scooters. Ο λόγος για το MISTA που έρχεται να συναρπάσει με τον πλούσιο εξοπλισμό του. Κορυφαίο σε επιδόσεις, κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις εξελιγμένων κινητήρων από την DAYTONA: 125cc – που μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου – και 150cc για μέγιστη οδηγική απόλαυση.


Ιδανικό για αποδράσεις εκτός αστικού ιστού, καθώς διαθέτει στήσιμο αναρτήσεων και γεωμετρία με δυνατότητες για off road διαδρομές. Το adventure scooter της σειράς DYMOTO έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ένα παντός δρόμου σύνολο, πιο γρήγορο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό.


 


Με νέους δυνατούς κινητήρες εξέλιξης DAYTONA


Το MISTA είναι εξοπλισμένο με σύγχρονης σχεδίασης κινητήρες DAYTONA, τετραβάλβιδους, υγρόψυκτους, με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού της BOSCH και με κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης CVT. Η έκδοση 125 αποδίδει 14.6PS στις 8500σ.α.λ, μέγιστη ροπή 12.5Nm στις 6500 σ.α.λ. και έχει σχέση συμπίεσης 11.5:1. Η έκδοση 150 αποδίδει 16.5ps στις 8500σ.α.λ, με μέγιστη ροπή 14.5Nm στις 6500 σ.α.λ. και έχει σχέση συμπίεσης 11,2:1. Η κατανάλωση διαμορφώνεται μόλις στα 2,4Lt/100km στην έκδοση 125cc και 2,5Lt/100km (WMTC3) σε αυτήν των 150cc αντίστοιχα, όπου με δοχείο καυσίμου 9,3Lt επιτρέπει αυτονομίες μεγαλύτερες των 370 χιλιομέτρων.


  Πραγματικά Αdventure Χαρακτηριστικά


 


Το adventure scooter της σειράς DYMOTO, φέρει πρωτοποριακό σύστημα διπλής εισαγωγής αέρα σε CVT και φίλτρο αέρα. Το σύστημα αυτό είναι τοποθετημένο ψηλότερα από τα συμβατικά scooters, κάτω ακριβώς από το υψηλότερο σημείο του κάδου της σέλας, που τροφοδοτεί με αέρα τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης CVT, προστατεύοντάς τα σε μεγαλύτερο βαθμό από χώμα ή υγρασία που θα μπορούσαν να εισέλθουν από τη χρήση σε off road διαδρομές.


 


Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος (165mm), μεταξόνιο 1343mm, τροχούς αλουμινίου και ελαστικά διπλής χρήσης 110/80-14 μπροστά και  130/70-13 πίσω, προσφέρει εξαιρετική ευελιξία εντός πόλης και εκτός ασφάλτου. Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 115mm, με φυσούνες για προστασία από σκόνη και πετραδάκια μπροστά και διαμέτρου 35mm, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 9% της διαμέτρου της ανάρτησης του πλησιέστερου ανταγωνιστικού adventure σκούτερ. Πίσω φέρει δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση, με ξεχωριστό δοχείο αερίου και διαδρομή 115mm που είναι κατά 13% μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό, προσδίδοντας βελτιωμένη άνεση και καλύτερο έλεγχο σε κάθε τύπο εδάφους.


 


Το νέο adventure scooter έρχεται χωρίς να κάνει καμία έκπτωση στον τομέα της ασφάλειας. Εξοπλίζεται με δικάναλο ABS και στις δύο εκδόσεις 125cc και 150cc, με δύο δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα -256mm εμπρός και 220mm πίσω- και δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά και ενός πίσω. Παρέχει ασφάλεια προσδίδοντας κορυφαία επίπεδα πέδησης, με μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.


 


Με κορυφαίο εξοπλισμό και προηγμένη τεχνολογία


 


Φωτιστικά σώματα


Το MISTA φέρει τέσσερεις ισχυρούς προβολείς πορείας LED, με ομοιόμορφη και ευρεία δέσμη. Τα φώτα ημέρας (DRL) έχουν σχήμα τεθλασμένων γραμμών που εκτείνονται  μέχρι το άνω εξωτερικό τμήμα της μάσκας και προσδίδουν έναν ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα. Κάτω από τα φώτα ημέρας βρίσκονται τα δυναμικά φλας (Dynamic Turn Signals) με τις λυχνίες LED να ανάβουν διαδοχικά για να υποδείξουν την κατεύθυνση της στροφής.


Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με προσαρμοζόμενης δέσμης φώτα στροφής (Cornering Light). Το Cornering Light έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ασφαλή οδήγηση τη νύχτα. Με την ενεργοποίηση του φλας, ενεργοποιείται μία πρόσθετη δέσμη φωτός που κατευθύνεται προς το εσωτερικό της στροφής για άμεσο φωτισμό του χώρου και των “τυφλών σημείων” παρέχοντας καλύτερη ορατότητα, άνεση και ασφάλεια.


 


LCD Οθόνη 7”


Μια ευμεγέθης LCD οθόνη 7 ιντσών παρέχει εξαιρετική ευκρίνεια ακόμη και όταν οι ακτίνες του ηλίου βρίσκονται κάθετα σε αυτήν. Προβάλλει πλήθος πληροφοριών και ενδείξεων στον αναβάτη, όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικό χιλιομετρητή, δύο μερικούς χιλιομετρητές, θερμοκρασία περιβάλλοντος, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού κινητήρα και στάθμη καυσίμου.


  Keyless Σύστημα & Συναγερμός


Εξοπλισμένο με σύστημα keyless, αναγνωρίζει το επαγωγικό κλειδί όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Εκκινήστε το scooter έχοντας απλά το κλειδί πάνω σας. Διαθέτει επίσης, ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού με δυνατότητα ρύθμισης του βαθμού ευαισθησίας.


 


Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα


Η ζελατίνα ρυθμίζεται εύκολα και μόνο με μία κίνηση σύμφωνα με τις ανάγκες σας, σε μία από τις δύο προεπιλεγμένες θέσεις.


 


Χώροι και Ανέσεις


Το MISTA προσφέρει 23 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα όπου μπορεί να φιλοξενηθεί εύκολα ένα κράνος. Στο εσωτερικό τμήμα της ποδιάς, ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος για τα γάντια διαθέτει 12V παροχή με kit αναπτήρα, διακόπτη απενεργοποίησης του ηλεκτρικού κυκλώματος του οχήματος καθώς και διακόπτη απενεργοποίησης της ασφάλειας λειτουργίας του πλαϊνού σταντ. Η θύρα USB 5V 2A είναι τοποθετημένη σε ιδανική θέση, για τη φόρτιση συσκευής GPS ή Smartphone που θα τοποθετηθεί στο τιμόνι.


Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθεται και χειρολαβή συνεπιβάτη με ενσωματωμένη σχάρα για την τοποθέτηση μιας βαλίτσας.


 


Πλούσια γκάμα χρωματικών επιλογών


Το MISTA διατίθεται σε πλούσια γκάμα χρωματικών επιλογών χωρίς διαφοροποίηση τιμής, επιτρέποντας τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει το χρώμα που πραγματικά του ταιριάζει χωρίς περιορισμούς. Πέντε λιτές εκδόσεις Black, Red, Grey, Light Green και White – Mat Blue καθώς και μία σπορ έκδοση Black – Orange με δυναμικά γραφικά που συνδυάζονται με πορτοκαλί ζάντες.


 


Μάθετε περισσότερα για το adventure scooter της σειράς DYMOTO by DAYTONA μέσα από το site της EVOMOTO στο www.gorgolis-evo.gr


 


Διάθεση μέσα από το δίκτυο συνεργατών EVOMOTO της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.


 


  


Τεχνικά Χαρακτηριστικά


 


DYMOTO
 powered by DAYTONAMISTA 125MISTA 150

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΤετράχρονος, Υγρόψυκτος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ1 / 4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑEFI (BOSCH)

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ52,4 x 57,757,4 x 57,7

ΙΣΧΥΣ14,6ps /8.500rpm16,5ps /8.500rpm

ΡΟΠΗ12,5Nm /6.500rpm14,5Nm /6.500rpm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ11.5:111.2:1

ΕΚΚΙΝΗΣΗΜίζα

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ9.3 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ2.4 L/ 100km (WMTC3)2.5 L/ 100km (WMTC3)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)1964 x 735 x 1186 mm

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ1343 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ165 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ775 mm

ΒΑΡΟΣ149 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣΔίσκος 256mm +ABS
 Με Διπίστονη Δαγκάνα

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩΔίσκος 220mm +ABS

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
 (ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)Τηλεσκοπικό Πιρούνι
 (115mm/35mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
 (ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)Διπλό Ρυθμιζόμενο, Αερίου-Λαδιού
 (115mm/33mm)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.110/80-14 53P

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.130/70-13 63P