You are currently viewing H Office Line αρωγός στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό  του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Η Office Line, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πάροχος λύσεων Cloud και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση μεγάλου ποσοστού των κεντρικών υποδομών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο Cloud, στο πλαίσιο του ευρύτερου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του οργανισμού.


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασικό εργαλείο, για την πραγματοποίηση του οράματος του Ομίλου να πρωταγωνιστήσει στην ενεργειακή μετάβαση, είναι η λειτουργική αριστοποίηση όλων των δραστηριοτήτων του και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του.


Με την καθοδήγηση των Technology Advisors της Office Line, ο οργανισμός ήδη απολαμβάνει αρκετά από τα οφέλη τα οποία προσφέρουν οι τεχνολογίες του Microsoft Azure Cloud. Συγχρόνως συνεχίζει να εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, έχοντας κάνει μια επένδυση η οποία στοχεύει στην αύξηση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών του, την ευελιξία στην παροχή νέων υπηρεσιών προς τους πελάτες του και τη σημαντική μείωση του λειτουργικού του κόστους, μέσα στο ασφαλές περιβάλλον των υποδομών Azure Cloud.


H υλοποίηση του έργου έγινε πραγματικότητα χάρη στην άριστη συνεργασία μεταξύ των ΙΤ ομάδων των δύο εταιρειών. Η ομάδα των εξειδικευμένων Cloud Engineers της Office Line, ύστερα από λεπτομερή καταγραφή και εκτίμηση των επιχειρηματικών αναγκών του οργανισμού, έθεσε τα θεμέλια για να μπορεί να λειτουργεί αδιάλειπτα και με πλήρη ασφάλεια, όσο μέρος των κεντρικών του υποδομών μεταφέρονταν στο Cloud.


Τα πλεονεκτήματα της μετάβασης στο Cloud, που αποκόμισε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από τη συνεργασία με την Office Line, ανέλυσε συνοπτικά ο κ. Παναγιώτης Λυκουρίδης, Διευθυντής Λειτουργίας & Υποστήριξης Υποδομών του Ομίλου: «Η άμεση εξυπηρέτηση σε επίπεδο IaaS για οποιαδήποτε ζήτηση υπάρξει από τις επιχειρησιακές μονάδες του Ομίλου είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίσαμε από τη μετάβασή μας στο Cloud. Επίσης, λόγω της αρχιτεκτονικής του Azure, καταφέραμε και μειώσαμε το χρόνο συντήρησης των υποδομών μας. Τέλος, ο εκσυγχρονισμός πολλών από τις τεχνολογικά ξεπερασμένες εφαρμογές ήταν το μεγαλύτερο όφελος για εμάς. Προσπαθούσαμε επί χρόνια να βρούμε τρόπο να εκσυγχρονίσουμε τις εφαρμογές ξεπερασμένης τεχνολογίας (Legacy Application) που έχει μια βαριά βιομηχανία σαν εμάς και έτσι εκμεταλλευτήκαμε το συγκεκριμένο έργο για να εκσυγχρονίσουμε αρκετές από αυτές. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι αυτή τη στιγμή, μοντέρνες εφαρμογές, οι οποίες είτε παρέχονται ως SaaS είτε ως PaaS, δεν είναι διαθέσιμα σε περιβάλλοντα on-premises, όποτε δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί».


Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Παπούλιας, COO της Office Line Α.Ε., σχετικά με το έργο, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επιτυχημένη μετάβαση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο Azure, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου. Εμείς, σαν Office Line, είμαστε στην προνομιακή θέση να μπορούμε να παρέχουμε σε όλους τους οργανισμούς, που επιθυμούν να μετασχηματιστούν, το Azure Migration & Modernization Program. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια σειρά από μοναδικά προνόμια: δοκιμασμένη μεθοδολογία με βάση τα “best practices”, σημαντική χρηματοδότηση υπηρεσιών μετάβασης στο Cloud, εκπαίδευση / up-skilling της τεχνικής ομάδας του κάθε οργανισμού, free migration εργαλεία για τη μετάβαση, επίσημο support από τη Microsoft και τέλος, guidance από έναν εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργάτη, όπως είναι η Office Line».


 


Σχετικά με την Office Line Α.Ε.


Η Office Line A.E. είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Πληροφορικής, με ηγετική θέση στην παροχή λύσεων Cloud και υπηρεσιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Ιδρύθηκε το 1997 και έπειτα από 24 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας, βραβεύτηκε για 3η συνεχόμενη φορά από τη Microsoft ως Country Partner Of The Year 2021, ενώ κατέχει αντίστοιχη αναγνώριση ως Partner Of The Year 2020 & 2019.  Με κύρια χαρακτηριστικά την πολύχρονη τεχνογνωσία και εξειδίκευση των πιστοποιημένων μηχανικών της, διακρίνεται για την πληθώρα Gold Microsoft πιστοποιήσεων, όντας παράλληλα ο πρώτος Microsoft Fast Track Ready Partner για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, κατέχει 6 Microsoft Advanced Specializations για τη βαθιά και εκτεταμένη τεχνογνωσία της σε τεχνολογίες Microsoft και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 για τις υπηρεσίες της και κατά ISO 27001:2013 για την ασφάλεια των δεδομένων, υιοθετώντας τα διεθνή επιχειρηματικά πρότυπα για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα πελατών στην παγκόσμια αγορά, αποτελούμενη από πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς δημόσιου και τραπεζικού τομέα, καθώς και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.


Οι κύριοι τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι:




Modern Workplace



Cloud Infra & Apps



Data Solutions & Services



Cyber Security




 


Συνδεθείτε με την Office Line:


Facebook Linkedin YouTube